Track je crypto portefeuille met Blockfolio

Naarmate je ervoor kiest om verschillende investeringen te doen in de cryptomarkt zal je kunnen vaststellen dat het steeds lastiger wordt om een goed overzicht te kunnen blijven behouden van je volledige portefeuille. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat heel wat investeerders er op een zeker ogenblik voor gaan kiezen om gebruik te gaan maken van een speciale applicatie om hun crypto holdings in het oog te houden.

Eén van de bekendste namen op dit vlak is ongetwijfeld de ‘Blockfolio’ applicatie. Wil jij ook graag helemaal niets uit het oog verliezen voor wat de evolutie van jouw cryptocurrency portefeuille betreft? Lees dan snel verder en ontdek welke meerwaarde gebruikmaken van de Blockfolio applicatie nu precies met zich mee kan brengen. 

Vier verschillende onderdelen 

Wanneer we de Blockfolio applicatie van naderbij gaan bekijken kunnen we vaststellen dat deze eigenlijk uit vier onderdelen bestaat. Deze vier verschillende onderdelen zorgen er samen voor dat je niet alleen op de hoogte blijft van de evolutie die je eigen portefeuille doormaakt, daarnaast kan je ook op de hoogte blijven van hetgeen er zich allemaal op de markt afspeelt. We zetten deze vier verschillende onderdelen alvast graag even voor je op een rijtje. 

1. Signals

Het eerste onderdeel van de Blockfolio app luistert naar de naam ‘Signal’. Het gaat hierbij om een communicatieplatform dat je meer informatie verschaft met betrekking tot de actuele gebeurtenissen rondom de cryptocurrencies die in jouw portefeuille zijn terug te vinden.

Is er bijvoorbeeld sprake van een aankomende verandering die de koers kan beïnvloeden? Dan spreekt het voor zich dat je deze informatie niet wil missen. Door gebruik te maken van de signals-functionaliteit van Blockfolio word je te allen tijde op de hoogte gehouden van het reilen en zeilen van de munten die jij aan jouw portefeuille hebt toegevoegd. 

2. News

Voor de signals geldt dat het eigenlijk gaat om individuele berichten. Wil je graag een algemene indruk krijgen van hetgeen er zich op de cryptomarkt afspeelt? Dan is dat mogelijk in het ‘News’ onderdeel. In dit onderdeel kan je niet alleen voorspellingen terugvinden met betrekking tot bepaalde cryptocurrencies, bovendien is het ook mogelijk om hier bij te leren over verschillende munten.

Door elke dag opnieuw het belangrijkste nieuws uit dit onderdeel te volgen zal je kunnen vaststellen dat je, je kennis structureel kan verbeteren. Zou je graag enkel en alleen berichten willen lezen van bepaalde, specifieke bronnen? Dat is mogelijk. Rechtsboven in het News onderdeel van de Blockfolio app kunt u dat namelijk aangeven

3. Market

In het ‘Market’ onderdeel wordt er een overzicht gecreëerd van alle munten die je kan tracken met behulp van de Blockfolio app. Hierbij wordt er per munt (en dat zijn er echt een heleboel) heel wat informatie aangegeven. Denk hierbij niet alleen aan de totale marktwaarde waar de munt over beschikt, maar ook aan volume evenals aan de prijs per token. Op deze manier is het perfect mogelijk om na te gaan hoe groot een bepaald project in de praktijk echt is. 

4. Transacties toevoegen 

Hoe interessant de andere drie onderdelen van Bockfolio ook mogen zijn, uiteraard draait het in de praktijk voornamelijk om het toevoegen van transacties en op die manier ook om het tracken van je eigen portefeuille. Het is op twee verschillende manieren mogelijk om transacties toe te voegen aan de Blockfolio app. In eerste instantie kan er hiervoor gebruik worden gemaakt van een API-key.

Daarnaast is het uiteraard ook mogelijk om gewoon manueel je holdings toe te voegen aan de app. Bij het toevoegen kan er steevast ook worden aangegeven bij welke partij de aankoop is gebeurd. Je kan hiervoor een keuze maken uit een lijst met alle belangrijke, grote exchanges en brokers die er bestaan binnen de cryptomarkt. Het is belangrijk om de juiste partij aan te duiden omdat niet alleen het aankoopbedrag, maar ook de transactiekosten kunnen verschillen. 

Altijd een actueel beeld van je crypto portefeuille

Het spreekt voor zich dat het na verloop van tijd een lastige opgave wordt om alle transacties die je hebt uitgevoerd te blijven opvolgen. In eerste instantie zijn er veel crypto investeerders die er voor kiezen om dit te doen met behulp van een Excel document. Dat is echter ongelofelijk veel werk, de kans is groot dat je op een bepaald ogenblik toch één of meerdere transacties vergeet, etc..

Door gebruik te maken van de Blockfolio app voeg je in een handomdraai alle actuele transacties toe. Bovendien toont deze app je een globaal overzicht van je portefeuille evenals de verschillende winsten of verliezen die je hebt behaald. Het mag dan ook duidelijk zijn, voor welke crypto investeerder kan het de moeite waard zijn om gebruik te maken van de Blockfolio app.

Plaats een reactie