3 eenvoudige manieren om geld te verdienen met crypto

Heel wat mensen die graag willen investeren buiten de reguliere markten om kijken tegenwoordig naar crypto. Dat is ook niet meer dan terecht. Niet alleen is het zo dat verschillende cryptoprojecten over een gigantisch potentieel beschikken, daarnaast kan je er op verschillende manieren geld mee verdienen.

Wist je bijvoorbeeld dat je niet alleen maar hoeft te speculeren op een stijging van de prijs van de token die je hebt aangekocht? Zelfs het gewoon aanhouden van een bepaalde hoeveelheid aan cryptomunten kan je een financiële meerwaarde opleveren. Ben jij ook benieuwd hoe? Dat laten we je graag ontdekken hier in dit blogartikel!

1. Schrijf je in voor zogenaamde airdrops

Op het ogenblik dat er een nieuwe cryptocurrency op de markt wordt geïntroduceerd spreekt het voor zich dat één van de belangrijkste bekommernissen van het achterliggende team is om deze de nodige bekendheid te verschaffen. Dat is eenvoudiger gezegd dan gedaan. Niet zelden is het zo dat het team daarvoor helemaal geen budget voor handen heeft. Dat is natuurlijk een niet onbelangrijk probleem. Eén van de mogelijkheden waar elke partij die een cryptomunt op de markt brengt wel over beschikt, is het uitvoeren van een zogenaamde airdrop. Eigenlijk betekent dit dat je gratis tokens ontvangt wanneer je aan bepaalde voorwaarden weet te voldoen. 

De voorwaarden die verbonden kunnen zijn aan deelname aan een airdrop kunnen sterk uiteenlopend zijn. In bepaalde gevallen moet je eigenlijk niet anders doen dan je gewoon aanmelden voor de airdrop in kwestie. Soms is het ook vereist om een bepaalde Telegramgroep te joinen en moet je even met een bot praten. Hoe dan ook zijn dit altijd zeer eenvoudige taken waar iedereen eigenlijk aan kan voldoen. Let wel, slechts een fractie van de cryptomunten die je door middel van een airdrop zal weten te verwerven zullen uiteindelijk ook echt iets waard worden. 

Gratis airdrops als houder van bestaande cryptomunten

Om bovenstaande met een positieve noot af te ronden kunnen we nog stellen dat je soms als bestaande houder van een bepaalde cryptomunt kan rekenen op een airdrop. Zo zijn er in het verleden reeds verschillende airdrops geweest voor houders van bijvoorbeeld Tron (TRX), Ethereum (ETH) en NEO (NEO). Het enige wat je daarvoor doorgaans hoeft te doen is gewoon de tokens aanhouden in een bepaalde wallet. Heb je ze bij een exchange geparkeerd staan? Zorg er dan voor dat je altijd even controleer of de exchange van je keuze ondersteuning biedt voor de airdrop of niet.

2. Speel crypto faucets

Voor heel wat mensen geldt dat ze graag een stukje crypto zouden willen bezitten. Echter is het helaas zo dat velen hier helemaal geen budget voor beschikbaar hebben. In dat geval kan je er ook voor kiezen om gebruik te maken van een zogenaamde crypto faucet.

Het gaat hierbij om een soort van spelletje dat je gratis kan spelen en waar je een zeer kleine hoeveelheid aan bijvoorbeeld Bitcoin mee kan verdienen. Er zijn door de jaren heen verschillende betrouwbare faucets in het leven geroepen waar je gebruik van kan maken. Je moet er echter rekening mee houden dat er ook enkele faucets bestaan die er alleen maar op uit zijn om je toch geld te laten betalen. Doe dit absoluut niet. Een klein beetje zoekwerk verrichten kan er immers voor zorgen dat je meteen enkele betrouwbare en bovendien ook nog eens leuke faucets kan vinden om crypto mee te verdienen.

3. Verdien passief inkomen met cryptocurrency staking

Ben je reeds eigenaar van een bepaalde hoeveelheid cryptomunten? Dan is er nog een eenvoudigere manier om geld te verdienen. Bovendien is dit een manier waar je helemaal niets voor hoeft te doen. Het enige wat namelijk is vereist is dat je een bepaalde hoeveelheid cryptomunten aanhoudt in bijvoorbeeld een wallet of op een exchange. Voor het simpelweg aanhouden van je cryptocurrencies kan je rekenen op een bepaalde vergoeding die zal worden uitgekeerd. Het gaat hierbij dan om een zogenaamde ‘stakingsvergoeding’. Deze is eigenlijk vergelijkbaar met het zogenaamde dividend dat je ontvangt wanneer je voldoende lang waarde-aandelen van bepaalde bedrijven aanhoudt. 

Wanneer je graag geld wil verdienen met je cryptocurrencies door te staken moet je er wel rekening mee houden dat niet alle cryptomunten ook daadwerkelijk gestaked kunnen worden. Het is zo dat cryptocurrencies die niet beschikken over het proof of stake algoritme niet gestaked kunnen worden. Dit betekent overigens niet meteen dat je deze hoeft te weren uit je passief inkomen portefeuille. Voor verschillende brokers en exchanges geldt namelijk dat je er bijvoorbeeld ook zonder probleem Bitcoin kan staken (hoewel de rentes een stuk lager zijn). In ieder geval, wanneer je reeds een beetje (of veel) crypto in portefeuille hebt kan je ook op deze manier beslist een aardige euro extra verdienen. Dit bovendien zonder dat je er ook maar enige moeite voor moet doen.

Bekende crypto’s die je kan staken zijn bijvoorbeeld Cardano of Ethereum.

Plaats een reactie