De beste bitcoin wallet tips voor de lange termijn

Voor het merendeel van de mensen die gaan investeren in bitcoin geldt dat ze niet van plan zijn om hun investering binnen de kortste keren opnieuw van de hand te doen. Voor heel wat investeerders geldt dan ook dat ze met een prijspunt in het hoofd zitten van rond de 100.000 euro per bitcoin. Om deze waarde te kunnen bereiken dient er toch nog een behoorlijke afstand te worden afgelegd anno 2021.

Omwille van deze reden gaan investeerders veelal op zoek naar de meest veilige manier om hun BTC voor de lange termijn op te kunnen slaan. Op het eerste zicht lijkt dat vrij eenvoudig, maar toch worden er in de praktijk nog heel wat fouten bij gemaakt. Wil jij graag de beste bitcoin wallet tips ontdekken voor de lange termijn? Dan ben je op deze pagina alvast aan het juiste adres! 

Tip 1: Laat je bitcoin niet op de exchanges staan

De absolute nummer één tip waar elke lange termijn investeerder in bitcoin rekening mee moet houden is dat je er nooit goed aan doet om je bitcoin zomaar op de exchanges te laten staan. Wanneer je dit wel doet moet je dan ook accepteren dat je daarmee wordt blootgesteld aan een groot aantal niet onaanzienlijke risico’s. Denk hierbij onder meer aan: 

  1. Het feit dat de exchange in kwestie failliet kan gaan; 
  2. Het niet onaanzienlijke risico om het slachtoffer te worden van een hack; 
  3. De partij waarbij je holdings zijn ondergebracht kan op een zeker moment failliet gaan;

Naast bovenstaande risico’s is er eigenlijk ook gewoon geen enkele reden om als lange termijn investeerder je holdings op de exchange te laten staan. Ben je dat toch van plan? Kies dan op z’n minst voor een echt betrouwbare, grote exchange en vergeet niet om alle mogelijke beveiligingsopties zoals een 2FA te activeren. Daarover verder op deze pagina meer.

Tip 2: Een harde wallet is voor grote(re) holdings een prima keuze

Wanneer je van plan bent om je bitcoin voor de (zeer) lange termijn aan te houden zal je al snel tot de conclusie komen dat je er best voor kan kiezen om deze te parkeren op een hardware wallet. Wat dit betreft zijn er door de jaren heen verschillende exemplaren op de markt verschenen zoals: 

  • De Ledger Nano S; 
  • De Ledger Nano X; 
  • De Trezor One; 
  • De Trezor T; 

Er zijn ook nog heel wat andere merken die ervoor hebben gekozen om een hardware wallet op de markt te lanceren. Ook voor deze toestellen geldt dat ze het vaak uitstekend doen, alleen zijn de bedrijven Ledger en Trezor wel de absolute pioniers voor wat deze toestellen betreft. Het is dan ook voor lange termijn investeerders wellicht de beste keuze om te kijken naar deze opties.

Let op! Ga je gebruikmaken van een hardware wallet en ben je van plan om daar je crypto holdings voor een lange periode op te laten staan? Dan zal je er in de praktijk altijd voor willen zorgen dat het papier met je recovery seed niet samen wordt bewaard met je toestelletje zelf. Bovendien is het ook altijd aan te raden om op een veilige manier een digitale kopie te maken zodat je zeker nooit verliest.

Tip 3: Benut alle mogelijke beveiligingsmogelijkheden

Ondanks de interessante voordelen waar je bij het gebruik van een hardware wallet op kan rekenen moet het gezegd dat veel mensen er toch niet zo’n grote fan van blijken te zijn. Zij zijn onder meer bang dat het toestelletje zoek raakt of dat het bijvoorbeeld wordt gestolen. Zelfs in dat geval is het echter nog steeds mogelijk om door middel van je recovery seed je holdings terug te halen. We begrijpen echter dat dit vooral voor mensen met een beperkte technische kennis allemaal vrij eng kan zijn. Het is ook mede omwille van deze reden dat mensen er toch soms voor kiezen om gebruik te maken van een hot wallet waarbij er aldus sprake is van een verbinding met het internet. 

We willen nogmaals benadrukken dat we deze optie voor de lange termijn omwille van de niet onaanzienlijke risico’s niet aanraden. Wanneer jij je hier als investeerder echter toch het prettigst bij voelt zijn er verschillende tips die je kan benutten om de veiligheid toch enigszins te verhogen: 

  1. Maak gebruik van een complex wachtwoord dat je nergens anders gebruikt; 
  2. Zorg ervoor dat je indien mogelijk altijd de 2FA aanzet; 

Ondanks het feit dat bovenstaande tips er in de praktijk niet voor kunnen zorgen dat elk mogelijk risico kan worden uitgeschakeld is het wel zeker zo dat ze kunnen helpen om bepaalde bedreigingen te verkleinen. Controleer hoe dan ook steeds of de partij waarbij je, je tokens gaat plaatsen wel echt betrouwbaar is. Het uit handen geven van de sleutel tot je bitcoin is nooit een goed idee, maar het helpt wel om te weten dat de partij waarbij je dit doet wel op z’n minst betrouwbaar is.

Plaats een reactie